Informace k úhynu úhořů v revíru 44162

Dobrý den,
přibližně před 14 dny bylo zjištěno na revíru Malé šterkopískoviště Příšovice nestandartní chování populace úhořů, kteří i přes den plavali u hladiny, předminulý víkend začal jejich hromadný úhyn. Na to jsme reagovali oznámením příslušným orgánům státní správy, samosprávy a pravidelným odstraňováním uhynulých ryb z dané lokality a jejich následnou likvidací v asanační společnosti. Byly zajištěny příslušné vzorky a rozborem ve Státním veterinárním ústavu Praha bylo zjištěno, že příčinou této kalamity je silné napadení výhradně populace úhořů parazitem Anguillicoloides crassus (krevnatkou úhoří). Další druhy ryb jsou v pořádku, stejně tak jako kvalita vody. Kdo o tom něco chce číst, tak se dozví, že se podobné situaci zabránit nedá a jediným řešením je odstraňování uhynulých ryb, dá se očekávat smrt většiny populace této ryby v revíru.
A nyní hitparáda nejhloupějších příspěvků k dané problematice šířeným na facebooku, osobně či telefonicky?
Rybáři s tím nic nedělají….opak je pravdou, k dnešnímu dni bylo odstraněno mnoho a mnoho ryb, byla zjištěna příčina kolapsu úhořů.
Na písečáku hynou úžovky…..to snad nemá cenu ani komentovat.
Kde se nyní máme koupat my a psi……zřejmě jinde do doby, než se uhynulí úhoři v dané lokalitě přestanou vyskytovat. A koupání psů zde je zde zakázáno. Chce to zapojit myšlení, invenci.
Proč jste včas nezveřejnili informace…..no protože jsme nechtěli šířit podobné bludy a čekali jsme na relevantní informace, na výsledek rozboru uhynulých ryb.
Jak se to mohlo stát……bijcům od klávesnice prozradím nemilou informaci. Některá zvířátka se požírají navzájem a pokud to spapané bylo mezihostitelem podobného parazita, tak má papající problém. Když do toho přijde nepřízeň počasí, jaké panovalo, tak nastane cosi, co se vlastně stalo. Je-li mezi Vámi někdo, kdo poroučí větru a dešti a je lepší než paní příroda, tak by své schopnosti neměl věnovat pouhému kydání špíny a nakonec i udávání, ale měl by se obětovat ve prospěch lidstva, aby byl svět lepší a dokonalejší. Dosavadní poznání však spíše potvrdí očekávané, tedy že jste takový jakoby frustrovaný blb a těžko otočíte běh dějin pouhým lamentováním v diskuzi sobě podobných.

Loading

Sdílej:
Categories: Aktuality, Revíry